viernes, 7 de junio de 2019

Activitat 21: CINEMA BÈL·LIC

el cinema bèl·lic

Àngela Colomé:


El cinema bèl·lic és un gènere cinematogràfic que centra les seves pel·lícules o sèries de televisió en guerres. Busca mostrar fets de la guerra centrant-se en la batalla entre dues nacions. Tracta sobre la mort, la lluita, la supervivència, l’odi i la solidaritat. També es centra en les guerres civils i mundials. Pot estar centrat en fets reals (a base de documentació) o històries fictícies. Mostra els protagonistes com herois.

Característiques
La principal característica del cinema bèl·lic és ressaltar l’heroisme. El cinema bèl·lic representa els conflictes armats i fets militars estratègics i tàctics durant els conflictes al camp de batalla, on sorgeixen espies i defensors que utilitzen els exèrcits per vèncer l’enemic.

Subgènere
D’aventura: prioritza l’acció i l’aventura.
-De l’autor: la direcció hi decideix tot. Té trames dramatisme, protagonitzats per actors de caràcter.
- Històric: el tema principal és la reconstrucció d’un fet.
- De propaganda: es realitza amb la idea de sustentar un esforç de guerra. Es passa al front, amb ànim triomfalista, per aixecar la moral.
- D’espies: es caracteritza per les seves trames.
- Còmic: era per divertir les tropes, però també es fan per fer una critica.

Exemples
Stalingrado.
El gran dictador.
Platoon.
Salvar al soldado Ryan

Stalingrado
4 soldats intenten sobreviure en una batalla que té lloc a Stalingrado, que va ser una de les batalles més sagnants de la segona Guerra Mundial. On van morir més de un milió i mig de soldats, alemanys i russos.

Resultado de imagen de stalingrado pelicula imagenes

El gran dictador
Un home que va combatre a la Primera Guerra Mundial torna a casa després d’estar ingressat a un hospital per amnèsia a causa d’un accident d’avió. No coneix la situació política del país: Hynkel, un dictador fascista arriba al poder i comença una persecució contra el poble jueu.

Resultado de imagen de el gran dictador





Rosa Martí:




INTRODUCCIÓ
El cinema bèl·lic també anomenat cinema de guerra són pel·lícules que centren la seva història en guerres. Aquest cinema va tenir diferents etapes de popularitat. Després de la guerra, aquest cinema no va interessar a la gent i va perdre popularitat, als anys 60 gràcies a diverses produccions es va tornar a reviure aquest cinema, durant la guerra de Vietnam va tornar a caure a causa de la seva impopularitat i no és fins als anys 80 que torna a ressorgir.

CARACTERÍSTIQUES
Aquest cinema té diferents aspectes i escenaris, poden succeir les accions en el mar (navals), a terra  (terrestres) i en l’aire o en avions (aèries).

També en aquest cinema abunden diferents temes principals com la mort, la lluita, la supervivència, l’odi, la solidaritat....

Les guerres importants que més surten acostumen a ser la guerra civil, les dues guerres mundials, la guerra santa…

Finalment els arguments d’aquest gènere poden estar basats en fets reals (tant històrics com biogràfics) i fets ficticis (és a dir inventats per l’autor).

A més a més les pel·lícules tenen diversos aspectes militars per exemple la vestimenta i també tàctiques i accions (d’espionatge i d’aventures) en camps de batalla. En els casos d’aquestes pel·lícules domina l’acció, el fet heroic, la confrontació amb l’enemic, la batalla i la victòria final.

Aquest cinema també té diversos subgèneres com, el cinema bèl·lic d’aventura, el cinema bèl·lic històric, el cinema bèl·lic còmic, cinema bèl·lic de propaganda…

EXEMPLES DE PEL·LÍCULES

A la classe hem vist dues pel·lícules d’aquest gènere.

STALINGRADO (1993)
Resultado de imagen de stalingrado peliculaUn grup de soldats gaudeix d’uns dies de descans abans d’anar a combatre a Stalingrado. Serà una batalla molt sagnant que costarà la vida de molts soldats, ja sigui pel fred hivernal i la neu, o per les bales dels enemics.
Va ser una de les produccions més costoses del cinema alemany. La pel·lícula es va fer pel motiu del 50 aniversari de la batalla de Stalingrado. La història està basada en els quatre personatges protagonistes i les seves vivències.


EL GRAN DICTADOR (1940)
Resultado de imagen de EL GRAN DICTADORLa pel·lícula va sobre un barber jueu molt semblant físicament al dictador de Tomania, que va combatre amb l’exèrcit de Tomania a la Primera Guerra Mundial, al tornar a casa es troba una sèrie de problemes pel fet de ser jueu. Ell pateix anèmia i no recorda res del seu passat, tampoc sap res sobre la vida política d’aleshores amb el dictador Adenoid Hynkel, un dictador fascista i racista, que ha començat la persecució de tot el poble jueu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario