martes, 11 de junio de 2019

Activitat 22. EL CINEMA DE FANTASIA

Rosa Martí


CINEMA DE FANTASIA

BIG FISH

Fitxa Tècnica:
Director: Tim Burton.
Resultado de imagen de big fishpelicula imagenesAny: 2003.
Duració: 126 minuts.
País: Estats Units.
Guió: John August (novel·la Daniel Wallance).
Gènere: Fantasia.
Actors: Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup, Jessica Lange, Alison Lohman, Helena Bonham Carter, Steve Buscemi, Danny DeVito, Marion Cotillard, Jeff Campbell, Missi Pyle, Robert Guillaume, David Denman, Loudon Wainwright, Deep Roy, Miley Cyrus.

Sinopsi:
William Bloom no té molta relació amb el seu pare però després d’assabentar-se que aquest pateix una malaltia terminal torna a casa seva per estar al seu costat en els dies que li queden de vida. Aleshores haurà d’escoltar les històries de la seva joventut tot i que William sempre ha cregut que són mentida. Aquest cop intentarà descobrir coses que li deixaran conèixer millor al seu pare i per fer-ho haurà de separar la realitat de la fantasia.

AMÉLIE

Fitxa Tècnica:
Director: Jean Pierre Jeunet.
Any: 2001.
Duració: 120 minuts.
País: França.
Resultado de imagen de amelie pelicula imagenesGuió: Guilliaume Laurant i Jean-Pierre Jeunet.
Gènere: Fantasia.
Actors: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus Magloire, Lorella Cravotta, Serge Merlin, Jamel Debbouz, Claire Maurier, Clotilde Mollet, Isabelle Nanty, Dominique Pinon, Artus de Penguern, Yolande Moreau, Urbain Cancelier, Maurice Bénichou.

Sinopsi:
Amélie no és una noia com la resta. Ha vist a la seva mare morir a la plaça de Nôtre-Dame i el seu pare dedicar tot el seu temps en el gnom de jardí. Als 22 anys descobreix que el seu objectiu a la vida és ajudar a la resta de persones. Llavors, inventa tota classe d’estratègies per intervenir en els assumptes dels altres: Georgette (estanquera), l’home dels ossos de vidre (veí pintor)…

COMPARACIÓ

Semblances i diferencies

Aquestes dues pel·lícules visualitzades a classe formen part del cinema de fantasia.
Les dues pel·lícules són del gènere de comèdia, també anomenat cine burlesc.
Ja que en moltes escenes tenen converses surrealistes que no tenen cap sentit.

Els tipus de plans que s’utilitzen en aquestes pel·lícules són molts trávelings d’aproximació, d’allunyament…
També apareixen algunes panoràmiques per orientar-nos del lloc i dels personatges que estan al voltant de l’escenari.
Un altre moviment molt destacable és el zoom, i a més a més molt utilitzat en Amélie. També en aquesta pel·lícula abunden els primers plans.

Per altra banda, a cada una de les pel·lícules abunden uns colors determinats, per exemple a Amélie surten molt el groc, el vermell i el verd. I en canvi a Big Fish podem trovar molt el verd, el groc i el blau.

Sobre les localitzacions podem dir que ambdues pel·lícules fan servir localitzacions tant exteriors com interiors, al carrer, per prats i parcs, en el cas de Big Fish al circ, a l’hospital, al poble Spectre on els habitants anaven descalços… I en el cas d’Amélie dins la cafeteria, a les fires, a la sex-shop, a l’estació de trens…

Per últim m’agradaria parlar de la música utilitzada de fons en cadascuna de les pel·lícules, a la pel·lícula de Big Fish posen dos tipus de música, música tranquil·la per parlar d’aspectes delicats i música d’acció o misteri perquè la gent estigui atenta als fets que poden passar a continuació. En canvi a la pel·lícula d’Amélie majoritàriament apareix música francesa.


Àngela Colomé


BIG FISH
Fitxa tècinca
-       Director: Tim Burton.
-       Any: 2003.
-       Duració: 126 minuts.
-       País: Estats Units.
-       Guió: John August (novel·la de Daniel Wallace).
-       Gènere: Fantasia.
-       Actors:  Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup, Jessica Lange, Alison Lohman, Helena Bonham Carter, Steve Buscemi, Danny DeVito, Marion Cotillard, Jeff Campbell, Missi Pyle, Robert Guillaume, David Denman, Loudon Wainwright, Deep Roy, Miley Cyrus.
-    Productors: Columbia Pictures / Zanuck Company / Jinks/Cohen Company. Distribuida por Columbia Pictures.
Resultado de imagen de pelicula big fish 
Sinopsis:
William Bloom no té molt bona relació amb el seu pare, però després d’assabentar-se que pateix una malaltia terminal, torna a casa seva per a estar al seu costat els dies que li quedin de vida. Un cop més, haurà d’escoltar les històries de la seva joventut. William sempre ha cregut que són mentida. Aquesta vegada intentarà descobrir coses que li deixaran conèixer millor el seu pare, encara que per fer-ho, haurà de separar la realitat de la fantasia.
  


AMÉLIE
Fitxa tècnica
-       Director: Jean-Pierre Jeunet.
-       Any: 2001.
-       Duració: 120 minuts.
-       País: França.
-       Guió: Guilliaume Laurant, Jean-Pierre Jeunet.
-       Gènere: Drama i comèdia.
-       Actors: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus Magloire, Lorella Cravotta, Serge Merlin, Jamel Debbouz, Claire Maurier, Clotilde Mollet, Isabelle Nanty, Dominique Pinon, Artus de Penguern, Yolande Moreau, Urbain Cancelier, Maurice Bénichou.
-       Productors: Claudie Ossard / UGC Images.

Imagen relacionadaSinopsis
Amélie no és una noia com les demés. Ha vist la seva mare morir a la plaça de Nôtre-Dame i el seu pare dedicar tot el seu temps a un gnom de jardí. Als 22 anys descobreix que el seu objectiu de vida és ajudar a la resta de persones. Aleshores, inventa tota classe d’estratègies per intervenir en els assumptes dels demés (la portera, Georgette, el veí pintor...).




PUNTS EN COMÚ

Ambdues pel·lícules utilitzen plans i moviments de càmera semblants. Acostumen a sortir zooms, per emfatitzar, tràvelings, per situar-nos en l’entorn. Però sobretot utilitzen primers plans, picats i contrapicats.

A Big Fish, els colors són apagats, utilitza molt els grisos, blancs. En alguns moments utilitza colors llampants com el vermell. A Améile predominen el vermell i el verd. No hi ha cap moment on no surtin.


La majoria de les localitzacions utilitzades són exteriors. A Big Fish perquè explica la trajectòria del pare i a Amélie perquè la noia va buscant l’home per tota la ciutat de París.


No hay comentarios:

Publicar un comentario