jueves, 4 de abril de 2019

Activitat 18: JASON I ELS ARGONAUTES


JASON I ELS ARGONAUTES

Resultado de imagen de jason i els argonautes·         FiTXA TÈCNICA:

-       Títol original: Jason and the Argonauts.
-       Any d’estrena: 1963.
-       Duració: 104 minuts.
-       País: Regne Unit.
-       Director: Don Cheffey.
-       Guió: Jan Read, Beverley Cross.
-       Música: Bernard Hermann i Wilkie Cooper.
-       Gènere: fantàstic, aventura, mitologia.
-       Ambientat: en l’antiga Grècia.
-       to
·         SINOPSIS:

Jason està destinat a ser el rei de Tesalia. Pelias li diu que ha d’anar al regne de Colchis a buscar el “vellocino de oro”. Jason reuneix una tripulació amb els forts de tota Grècia. Aquesta tripulació té la protecció de la deessa Hera, que només els pot ajudar 5 vegades. Sense saber-ho emprenen un viatge ple de perills com gegants de bronze, harpies, un monstre de set caps i esquelets armats.

·         RESUM DE L’ARGUMENT:

Pelias destrona per ser rei i mata la família de Jason perquè no volia possibles represàlies, sense adonar-se que Jason aconsegueix escapar gràcies a un dels guàrdies del seu pare, que el cria a l’exili. La deessa Hera li diu que un home sense sandàlia buscarà la venjança de la seva família.
Al cap d’uns anys, Pelias es veu apurat i Jason, sense saber que l’home a qui salva és Pelias, l’ajuda. Pelias li agraeix però queda espantat al veure que no porta una sandàlia. Jason li explica el seu objectiu i Pelias l’enganya i li diu que ha d’anar als confins del món a la recerca del “vellocino de oro”.
Jason rep l’ajuda dels déus, especialment de la deessa Hera, dient-li que només el podrà ajudar 5 vegades. Reuneix els homes més forts de tota Grècia i empren el seu viatge.
La primera dificultat que es troben és quan no queda aigua ni menjar. Jason demana ajuda a Hera i aquesta li diu que hi ha una illa a prop, que poden descansar i reunir tot lo necessari pel seu viatge però que sobretot no s’emportin res. Hèrcules acompanyat d’un jove troben les riqueses de Talos i Hèrcules agafa una llança d’or. Surten de la cambra i el gegant Talos de bronze els persegueix fins a la nau. Un cop allà, Jason s’enfada perquè va advertir que no toquessin res. Talos comença a atacar-los i Jason demana ajuda a Hera. Ella li diu que es fixi en el taló de Talos i així és com el venç.
La segona dificultat que tenen és quan van a una illa on hi ha un home cec torturat per unes harpies que li roben el menjar. Jason i el vell fan un pacte, si Jason captura les harpies l’home li dirà com ha de continuar el seu viatge. Jason compleix amb lo promès i l’home li dona un talismà i li que ha de dirigir-se a Còlquida.
Jason hi arriba i es veu al mig d’un congost molt perillós. Decideixen avançar perquè després de tot el camí que han fet no volen tornar enrere. Al avançar veuen un vaixell que és destrossat per un despreniment de roques. Jason necessita l’ajuda dels déus però ja no disposa d’ella. Enfadat tira al mar el talismà que li va donar el vell i sorgeix el déu Neptú, qui aguanta les roques perquè puguin passar sense problemes. Al l’altra banda del congost veuen restes d’un vaixell i rescaten una noia, Medea.
Arriben a Còlquida i són ben rebuts. Jason demana emportar-se el “vellocino de oro”. Son traïts pel fill de Pelias i els empresonen. Medea els ajuda a escapar i roben el “vellocino”. El rei que el custodiava els perseguiex fins arribar a una muntanya. Allà agafa les dents del monstre que Jason prèviament havia matat i les espesseix pel terra, diu unes paraules i sorgeixen uns esquelets armats. Jason i dos dels seus soldats els derroten i aconsegueixen escapar.
Jason, finalment, empren el seu viatge cap a Tesalia.


·         OPINIÓ PERSONAL:

(Àngela Colomé)
Personalment m’ha semblat una pel·lícula interessant, ja que a mi m’interessa molt el tema de la mitologia i de l’Antiga Grècia. Al ser una pel·lícula de l’any 1963 crec que té uns efectes especials prou aconseguits en comparació de les pel·lícules d’ara.

(Rosa Martí)
La meva opinió sobre aquesta pel·lícula és que m’ha semblat més interessant i entretinguda que les pel·lícules anteriors que també hem visualitzat a classe. La qualitat de la pel·lícula, els efectes i la rapidesa per ser de la època que són (1963) trobo que estan bé, tot i així no són de la mateixa rapidesa la qual nosaltres estem acostumats amb les pel·lícules actuals. Aquesta pel·lícula de mitologia i aventures, té molta acció, per exemple quan lluiten amb tots els monstres, per aquest motiu m’ha agradat bastant i no m’ha avorrit en excés.

No hay comentarios:

Publicar un comentario